Kandó Öregdiák találkozó

2019/09/26 - 14:24

Az eseményre meghívtuk volt diákjainkat, ipari partnereinket, munkatársainkat és jelenlegi hallgatóinkat is, hogy közösen emlékezzünk Kandó Kálmán születésének 150. évfordulójára, a Kandó, mint felsőoktatási intézmény, megalakulásának 50. és mint oktatási intézmény, létrejöttének 120. évfordulójára. Célunk volt, hogy közösen elevenítsük fel a Kandó múltját, ismerjük meg jelenét és jövőjének lehetőségeit.

A rendezvényre majdnem kétszázan regisztráltak, de nagy örömünkre ennél is többen jöttek el, majdnem mind az ötven végzős évfolyamból. Az első óra az ismerkedés és a régi évfolyamtársak egymásra találásának időszaka volt. Mivel csaknem valamennyi öregdiákunk egyben ipari partnereket is képviselt, sok munkahelyi kapcsolat is alakult.

Ezután Temesvári Zsolt, a találkozó főszervezője röviden összefoglalta a rendezvény előzményeit, célját, majd sorra felkérte az előadókat beszédük megtartására.

Elsőnek Nádai László, a kar dékánja köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a kar számára a volt diákokkal való együttműködés, úgy is, mint volt Kandósok, de úgy is, mint az ipari partnerek képviselői. „A felsőoktatás jelenlegi nehéz helyzetében szükségünk van a fejlődéshez a volt diákok szakmai, szellemi, tárgyi és erkölcsi támogatására” – jelentette ki.

Ezután Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora szólt a résztvevőkhöz. Elmondta, hogy nemrég került ebbe a pozícióba és nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy az Óbudai Egyetem minél előkelőbb helyre kerüljön a felsőoktatási intézmények között és az ország és Európa meghatározó egyetemévé váljon. Nagyra értékelte az öregdiák-találkozó megszervezését, amit reményei szerint sok ehhez hasonló követ majd az egyetemen. Fontosnak nevezte, hogy minél előbb kialakuljon az egyetem Alumni közössége.

A Hallgatói Önkormányzat képviseletében Jani Bence elnökségi tag üdvözölte a jelenlévőket. Reményét fejezte ki, hogy néhány év múlva már ők, a jelenlegi diákok is csatlakozhatnak az öregdiákok népes köréhez.

A rendezvény második felében olyan volt diákok beszéltek a Kandótól kapott szakmai alapokról, szellemi indíttatásokról, személyes életútjukról, akik sikeres szakmai karriert futottak be. Felszólalt Solymosi János, a BHE Bonn Kft. űrkutatási igazgatója, Fodor József, az ELMŰ Hálózati Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója, Győri Ernő, a Siemens Zrt. üzletágvezetője és Tokody Dániel, a MÁV Zrt. beruházási projektkoordinátora.

A beszédek és visszaemlékezések után hosszasan beszélgettek a résztvevők kisebb, nagyobb csoportokban, némi étel-ital mellett.

A beszélgetésekben sok hasznos téma és ötlet felmerült a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar és az ipar együttműködésének lehetőségeiről, valamint a Kandó jövőjéről. Jelenlegi hallgatóink is be tudtak kapcsolódni a társalgásba, esélyt kapva olyan együttműködésekre, mint szakdolgozati téma, gyakornoki program, álláslehetőség.

Az estébe nyúló baráti találkozó záróakkordjaként megfogalmaztuk, hogy évente szükség lenne hasonló öregdiák-találkozóra. A mostani rendezvényt egyben a Kandó Alumni alakuló ülésének is tekintjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képgaléria