Kandó emlékülés a Magyar Vasúttörténeti Parkban

Idén ünnepeljük Karunk névadója, Kandó Kálmán születésének 150. évfordulóját, a Kandó, mint felsőoktatási intézmény 50., mint oktatási intézmény 120. évfordulóját. Ezek az  évfordulók különös jelentőséget adnak  2019-es évnek.

A Kandó emlékülést ezen évfordulókra való megemlékezés jegyében szervezzük meg együttműködve a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvánnyal. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a környezet minél jobban tükrözze Kandó Kálmán szellemiségét, munkásságát. A Magyar Vasúttörténeti Parkban mindez adott. Megtaláljuk a Kandó mozdonyokat, Kandó emlék kiállítást, Kandó elnevezésű konferencia termet és a Kandó emlékét ápoló érte elkötelezett szakembereket.

Az emlékülésen elhangzó előadások, megemlékezések felölelik Kandó Kálmán életpályáját, a Kandó, mint oktatási intézmény történetét, az ipar és a Kandó együttműködését, volt hallgatók visszaemlékezéseit, a jövőbeli terveket.

Színes színfoltja lesz a rendezvénynek Fojtán István: Kandó-mozdonyok című könyvének ismertetése annak újra nyomásának alkalmából.  Várjuk kormányzati tagok, ipari partnerek, volt Kandós diákok, Kandó életpálya szakértők, partner intézmények képviselőit, egyetemi vezetők és Kari vezetőket, kollégákat.

 

Óbudai Egyetem

Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

Dátum

2019/07/11 - 10:00 to 14:00

Esemény helyszíne

Tatai út út 95.
Budapest
1142